onsdag 12 augusti 2009

Jippi nu är gipset borta.


Stiften som suttit i armen

Äntligen har lillemannen fått tagit bort gipset och stiften som satt i armen. Men det vart en cirkus innan det vart gjort.
Det var ju meningen att han skulle ha tagit bort det igår. Hade fått tid till kl 14 för de skulle ta bort de direkt på mottagningen. Vi reagerade på detta att han inte skulle få någon bedövning men dr sa att det gick så fort så det var något han inte skulle hinna med att känna. Och söva ville de inte göra mer än nödvändigt. Och en annan tror ju på vad de säger för man vill ju gärna tro att de ser till barnets bästa.

Igår när jag är på jobbet så ringer mobilen och kl var då 13.15 alltså 45 minuter innan besökstiden. Då var det en sköterska på ortopeden som ringde och sa att läkarna som jobbade ville inte göra detta på pojken när han var vaken. De ville att han skulle sövas. Så det var ju bara att ringa maken som hade tagit ledigt hämtat sonen och var nästan framme i stan. Det var bara att vända o fara hemåt igen.
Ja då skulle vi få komma som i dag på morgonen så skulle han få sövas. Och det kändes ju faktiskt bättre tyckte jag men detta skulle de väl kunnat tänkt på tidigare på dan och inte 45 minuter innan man ska vara där. Det är ju tur att vi har nära till sjukhuset.

Så idag så infann vi oss på dagkirurgen kl 7.30. Och vilken underbar personal det jobbar där och på operation även inne på uppvakningen. De tar så bra hand om en både sonen och om mig. Talar om vad som ska hända frågar om det är något man undrar om flera gånger Och det tycker jag känns skönt.
Och vilken lillkille man har. Han lyssna på vad de sa och hade lite invändningar om vissa saker men det gick bra ändå.

Fick lite lugnade i flytande form innan han rullades in på operation. Och det var som när en annan är riktigt på lyse. Men han var bra mycket sötare. Och allt han titta på flinade han åt och tyckte t.o.m masken när han skulle sövas var ganska rolig. Skönt för en annan.

Operationen var över på 15-20 minuter och sen rullades han in på uppvaket där han vaknade ganska snabbt och var lite arg mest för nålen som de satt i handleden. . När han vaknat till ville han upp och leka men först fick han en glass vilken försvann väldigt snabbt. De var smaskens sa han.

Efter detta så rullades han in till dagkirurgen där han fick en macka o oboy. Och den mackan försvann i samma hastighet som glassen. Sen var det full fart på gossen. De är ju otrolig barn vad de anpassar sig. Nu var det bara att gipset var ju borta men det var inget som han gjorde sån stor sak av.

Han somnade när vi for hem och fick sova ett tag eftersom han vaknat så snabbt ur narkosen.
Så enligt läkaren så var det bara bra att han gick på dagis direkt om det var så att han var ok. Så i morgon är det dagis som gäller igen.

Den äldre sonen har varit hos farmor o farfar inatt för han misstänkte vi hade något åt urinvägarna men det visade inget på urinprovet och sen har han inte haft några känningar idag. Farmor följde med honom. Så håller tummarna att det var något tillfälligt bara.
Det vart ett väldigt långt inlägg idag men det fanns så mycket att berätta.
Men nu ska jag ta och sluta skriva så ni får vila er lite :-)

Hoppas att ni har haft en bra onsdag för det har vi haft trots det som varit.

Ta hand om er och varandra.

~Kram Carina~

5 kommentarer:

  1. Vad skönt att äntligen få bort gipset...Hoppas att det var första o sista gången! må så gott! Kram Therese

    SvaraRadera
  2. Skönt att han fått tagit bort gipset nu!! =) Vad dålig av dom tycker jag och ringa bara 45 min före ni skulle ha vart på plats..... Kram!

    SvaraRadera
  3. hejsan
    ja, jag hörde vilket styr det blev,tänkte jag åxå om de verkligen skulle ta bort stiften utan bedövning eller sövning....
    Men skönt att det är borta nu, ja han är verkligen duktig grabben.och skönt att det inte var nåt med en äldste grabben då...
    Nu får ni vara friska och krya ett tag :)
    ha det gott
    Men vilken fin hängare du hade gjort,jag trodde den var köpt på Ombonat ;)
    kram lolla

    SvaraRadera
  4. Ville bara kika in o önska dig en trevlig o skön helg! Kram Therese

    SvaraRadera
  5. Stackars liten....men skönt o bli av med det!
    Ha en skön helg kram Agnetha

    SvaraRadera

Tack för din kommentar och Tack för att du tittade in hos mig