söndag 29 mars 2009

Helgen

Ja nu är snart denna helg till enda. Denna helg har även den varit en händelserik helg.
Börjar med lördagen som jag tillbringade tillsammans med min mycket goda och nära vän Jessica.
Vi var på klädbytardag och där jag fyndade lite sommarkläder till boysen. Sen fortsatte vi ner på stan och shoppade lite till oss.
Var på en affär vid namnet Ombonat vilket är en affär som man kan gå runt i länge. De har köksredskap, ljus, inredning o mycket mer. Man skulle vilja handla så mycket men ekonomin tilllåter inte det. Men det är roligt att gå runt där.
Var sedan runt på lite affärer som ligger utanför stan. Albert & Herbert tex som har allt mellan himmel o jord utom livsmedel. Det bästa är att där kostar det inte så mycket.
Avslutade shoppingdagen med att åka och handla lite mat.

Detta var en helt underbar dag att bara få gå och titta i lugn och ro och inte ha en tid och passa eller barn som man måste springa efter. Det var behövligt. Tack Jessica.

Visar lite saker som jag köpt och gjort om lite.


Kvällen satt jag hemma och myste med familjen i soffan. Och vid halv 9 gjorde vi en god gärning för miljön. Vi släckte i hela huset och tände ljus. Vi fuskade för vi hade TV igång.


Idag söndag när jag klev upp med Oskar så var det 5 rådjur på grannens gård. Det var mysigt (kanske inte lika mysig för grannen) att sitta och titta på dem. Vi brukar ju se dem uppe i skogen men inte så här nära.

Till lunch idag så vart det våfflor lite efter den riktiga dagen men det var gott ändå.

Sen fick jag en jobbig ide tyckte nog min man. Vill tapetsera om i tvättstugan så jag ropade på pojkarna att de skulle komma och riva tapet och den äldsta var med på det medans den yngre inte ville. Så då var det ju bara att fortsätta. Kort kommer när det är klart. Nu är jag så trött på min tråkiga tvättstuga så något måste göras.
Men jag måste säga att min make är otrolig med sitt tålamod. Igår hjälpte han mig att sätta upp hyllor och idag detta. Utan att klaga och inte att han försökte att tala mig ur det utan så var det bara. Kul. För det blir ju mycket roligare att göra sådant tillsammans och lite enklare oxå.

Hoppas ni har haft en underbar helg. Nu ska jag ta och förbereda dagisväskorna för en ny vecka på dagis. Sen blir det nog att lägga omkull sig på soffan och vila efter dagens tapetsering.

Må så gott och ta hand om er.

Kram på er :-)

onsdag 25 mars 2009

Svårt att bestämma mig

Ja det är ju det att bestämma sig när det finns mycket att välja på.
Det gäller bloggen som jag inte kan bestämma hur den ska se ut. Tittar runt på era och ser hur fina dem är.
Men nu är det denna design som gäller ett tag tills jag får för mig att byta igen.

Idag är det onsdag och jag sitter o väntar på att maken ska komma hem från kurs som han varit på sen måndag i Umeå.
Varit o jobbat idag, men ville vara hemma när man tittade på temperaturen ute -17 grader. Då är man inte sugen på att gå ut.
Nu vill jag ha vår så man kan få fixa lite i trädgården. Men våren känns långt bort nu och eftersom vi har så mycket snö och lite sol på vår tomt än så dröjer det nog ett bra tag till.
"Men den som väntar på något gott väntar inte för länge" brukar det väl heta.
Nu ska jag nog ta och lägga mig i soffan och invänta att Greys ska börjar på 5:an.
Må så gott.

Kram på er :-)

tisdag 24 mars 2009

Välkommen....


Idag kom mitt "välkommen" som jag beställd från unik dekor.
Så nu sitter det på väggen vid trappen på väg upp till övervåningen.

Tänk vad lite text kan liva upp en vägg.

Helgen

Tänkte skriva lite om helgen fast det är tisdag. Ligger lite efter.

Helgen har jag och boysen varit ensam hemma. Karl i huset åkte bort på fredag och kom hem på söndagen.
Fredagen bestod av fredagsmys framför TV. Men innan det så vart det lite målning i äldstas rum. Det var så att lillebror varit där på väggen med en tuschpenna och det såg ju inte bra ut vilket det aldrig brukar när de har pennan på ställen där den inte ska vara.
Så vi målade från bården och neråt.
Det är inte alla dagar som man får måla på väggen. Kul


Peter vaknade på lördagen och gick direkt in till sitt rum (han sov i pappas säng) kom tillbaka och sa att jag är jätte nöjd med mitt rum mamma. De är ju för go med sina kommentarer.

Lördagen började vi med att måla en andra gång i Peters rum.
Efter frukost klädde vi på oss och gick ut i det soliga vädret. Peter ville ta fram cykeln och eftersom vi då hade bart på gatan så tog vi fram deras cyklar.
Men det vart ju tråkigt att cykla fram och tillbaka på gatan så vi tog en utflykt till Westmans och där vart vi bjuden på lunch. Gott. Barnen lekte en stund innan det var dags att ta turen hemåt.
Oskar han vart trött så han somnade medans jag stod och pratade med grannen.
Skjutsade Oskar till farmor och farfar för att spendera sin natt där. Jag och Peter skulle på bio. De var första gången som Peter var på bio och det var en upplevelse att se honom. Han var helt frånvarande när man pratade med honom innan bion började. Det var ju så mycket att titta på.

Efter bion var vi o åt pizza.
Vi fick även nattgäster som var mycket trevligt. Jessica med barn kom och sov över här. Vilket var väldigt uppskattat.

Söndagen gick åt till att fixa klart i Peters rum och att hämta Oskar hos farmor och farfar. Där fick vi middag som var mycket gott Grekisk pyttipanna.
Sen var det två trötta grabbar när vi kom hem.
Hade varit en händelserik helg.

Må så gott.
Kram på er :-)

torsdag 19 mars 2009

"Blöjbröderna"

Får jag lov att presentera "Blöjbröderna" som de kallar sig.


Hallen klar

Nu är hallen äntligen klar.
Vart ganska nöjd. Det är bården som jag inte kommer överens men riktigt. Tycker den vart lite för ljus mot den mörkgrå färgen. Men eftersom det är så svårt att få tag på bredare bård nu så fick det bli denna. Men det får duga åt dem som ska bo här.
Men det vart bättre än det varit.


Så nu är det bara att gå lös på nästa projekt som kommer att bli tapetsering i vardagsrummet. Min äldsta son frågar hela tiden när vi ska riva tapeter. Lovat att de ska få vara med och göra det. Så sen är det bara att hoppas att de inte fortsätter i andra rum sen....Se till att de blir less på att riva inne i vardagsrummet.
Må så gott.
Kram på er :-)

lördag 14 mars 2009

Händer grejor..

Ja nu händer det lite grejor här hemma. Kul. Idag var familjen in och köpte tapeter till vardagsrummet och provfärg till hallen uppe. Mycket grått vart det. Tror att hela huset kommer att gå i grått snart. Vi köpte som jag skrev provfärg till hallen för att prova lite först men det kommer att bli den färgen


Före


Efter
Kollade även efter en ny board som oxå måste upp men vi hittade ingen just i dag.
Barnen sitter uppe och kollar på TV fast det är så fint väder ute. Men när vi for hem från stan så somnade de i bilen och sen ville yngsta bada. Så nu är de nöjd med att få sitta o ta det lite lugnt. Men håller vädret i sig i morgon blir det nog en heldag ute tror jag. Det behöver man nu när man har varit förkyld ett tag.
Sen i kväll blir det väl att bänka sig framför TV med gottaposen och titta på Melodifestivalen. Tycker att det var ganska många bra låtar med i år.
Må så gott.
Kram på er :-)

fredag 13 mars 2009

Trevlig helg

Ville bara önska alla en trevlig helg.
Har inget planerat denna helg så det blir att ta dagen som den kommer vilket jag tycker är jätteskönt.
Jo kanske vi ska in till stan och titta på tapeter till vardagsrummet och färg till att måla ute i hallen på övervåningen. Här sitter jag och skriver att vi inte har något planerat. Hittar man detta kan jag inte låta bli att börja lite. Iaf med målningen.
Tänkte att vi skulle måla om i hallen en gång, så är det inte så akut med att tapetera om där. Det måste göras någon större ansträngning i hallen uppe men så länge får det bli lite målning.

Önskar er en trevlig fredagskväll.

Kram på er :-)

torsdag 12 mars 2009

Torsdag

Ja då var det torsdag och man har jobbat snart en hel vecka utan några sjukdomar JIPPI. Det har ju varit ganska mycket sånt ett tag. Förkylningar och magsjuka om vart annat.

Det här veckan har vi varit på födelsedagskalas. Min systerson fyllde 18 år i onsdags. Svårt att hitta på något att köpa men köpte en blomma med kruka och ett fat. Och sen ville han ha pengar.
Sen har penseln med vit färg varit framme en sväng. Det var tidningskorgen som behövde lite färg. Den har varit träfärgad förut men den vart bättre som vit.


Ja när det var dags för middag så hade man ju två hjälpredor med sig. Men det gick faktiskt bra. Annars brukar de slås om vem som ska göra vad men de hjälptes åt. Det var roligt att se.
Blivande kokar kanske.


När vi hade satt oss vid matbordet så kom det tre rådjur uppe i skogen bakom huset. Grannarna brevid oss matar dem så vi brukar ha turen att se dem i bland. Det är mysigt med djur så här nära.
Lite svårt att se eftersom det är knäpp med zom och genom fönstret men man kan se lite av huvudet


nu får det nog räcka för idag. Tror att jag ska ta och lägga mig i soffan och glo lite på TV. Vart trött efter promenaden jag tog ikväll. Är nog inte riktigt pigg ännu från förkylningen. Men det var skönt att komma ut lite.
Ha det så bra.
Kram på er :-)


måndag 9 mars 2009

Ett steg närmare våren

Ja i dag har det varit töväder. Solen har lyst så fint hela dagen och inne har man varit o jobbat.
Det bästa med det är ju att våren är närmare än vad den var i går när det snöade men det värsta är ju detta snömodd som blir. Men men man ska ju ha något att klaga över oxå.
Ja måndag är det och man har varit iväg och jobbat och barnen har varit på dagis. Det är skönt att komma tillbaka och jobba när man varit hemma några dagar.

När jag kom hem idag hade jag bara den yngre av barnen med mig hem. Den äldre följde med en kompis hem på lekträff. De verkade ha haft det jätteroligt.
De blir ju så stor när de får åka till en kompis utan att ha mamma eller pappa med sig. Det riktigt lyste om honom när han kom hem. Storkillen. Så vi tackar familjen Westman för den lekträffen idag.

nu är det dags att titta på bolibompa med barnen och sen ska jag och en till mamma gå på skolan på möte (föräldraråd).
Ha en trevlig måndagskväll.

Kram på er :-)

söndag 8 mars 2009

Söndag

Ja då var det söndag igen och helgen börjar gå mot sitt slut.
Barnen har gått o lagt sig. Gubben for o spela innebandy. Och snön faller utanför. Vill inte ha någon mera snör nu. Vill ha vår.
Ja igår var vi ju på bio och såg en kanon film. Har ni inte sett den tycker jag att ni ska se den. Filmen var "Män som hatar kvinnor". En svensk film som man sitter med spänningen i kroppen hela tiden. Så brukar det inte direkt vara när det gäller svenska filmer. Ja en kanon film var det. Sen vart det en snabb middag på Medelhavskällaren. Den vart snabb eftersom vi inte hade bokat bord o de klämde in oss. Men det var mycket gott. Maken tog öl medans jag tog en tråkig men ändå god mineralvatten. Detta eftersom jag äter pencillin.

Idag innan vi for och hämtade boysen höll vi på dona lite hemma. Jag med en strykhög som bara har växt o växt men nu är den färdigstryken men nu är det ju så att kläderna ska ju in i garderoben oxå. Men det kanske kommer en energi till det oxå.

Det var två trötta boys som vi hämtade idag hos farmor o farfar. De somnade på vägen hem och var väl inte på sina bästa humör när vi väckte dem. Men det gick över ganska snabbt.

Å så är det måndag i morgon och med det menas arbetsdag. Men det tycker jag faktiskt ska bli kul. Var hemma i tors och fre för mina bihålor.

Nä nu ska jag ta mig ann kläderna och förbereda dagisryggsäckarna till barnen och sen blir det nog att lägga sig i soffan framför TV.
Må så gott.

Kram på er.

lördag 7 mars 2009

Barnfri

Idag har vi lämnat boysen hos farmor o farfar.
Jag och Morgan tänkte att vi skulle ta och gå på bio vilket man inte gör ofta.
Tänkte att vi skulle se "Män som hatar kvinnor". De som sett den säger att den är bra så det återstår att se vad man tycker.
Sen blir det nog middag ute idag. Vart vet vi inte riktigt ännu men det får bli en tanke när vi är inne i stan.
Men varför det det så att man alltid ska ha dåligt samvete mot barnen när man ska göra något sånt här. Fast någonstans så känns det skönt att vi två ska göra något för en gångs skull. Annars är det att man ska på någon fest och då får man ju inte tiden för varandra som är viktig.
Och sen barnen de lider inte. De hade ju knappt tid att säga hejdå när vi for. Och så kommer de ju hem imorgon o då är det full fart igen. Det är ju det att det blir ju så tyst i huset när de inte är hemma o "håller låda".
Men hoppas att ni får en super bra lördagseftermiddag/kväll. Ha det gott.
Kram på er :-)

tisdag 3 mars 2009

Våra lata men goa katt

Den här sovaren bär namnet Isa och är hur go och sällskaplig som helst. Lite jobbigt ibland men hellre det än att hon skulle bara springa iväg.

Välkommen hem till oss.

Denna del är jag inte riktigt nöjd med. Drömmen är att jag kanske någon gång i framtiden ska hitta en runt vitt (eller så kan man måla vitt) bord. Jag drömmer väldigt mycket om bord just nu hihihi. Det som står där nu är ett gammalt köksbord men det får duga ett tag till. Och sen är det ett vittrinskåp som är överfullt med glas. Men det är inget som jag vill kasta heller. Kanske hittar någon ny plats i huset åt dem.

Denna möbel är ett arvegods efter min gammelmorfars bror. Denna var träfärgad förut men jag målade den vit. Jag har lite svårt att bestämma mig om jag är en vit människa eller trä människa. Men jag tror att jag mer och mer går över till vit och ljusgrått.

Ljusstakarna fick vi när vi förlovade oss. Sen är det en blomma som behöver vatten ser jag oopps.

Här intar vi våra måltider. Drömmen är att ha ett stort bord som många kan sitta runt. Men det kommer kanske någon gång.


Som ni ser är detta köket som jag trivs jättebra med nu sen vi målade om. Förut var det träfärgade luckor och lådor med träknoppar och sen var det blått kakel. Så det vart en ganska stor förändring. Men till det bättre.

måndag 2 mars 2009

Hemma IGEN

Ja då var det dags att vara hemma igen. Det är något jämnt nu för tiden. Idag är vi hemma en dag extra för att se om det blir något mer med den konstiga magsjukan som vi har haft på besök.
Tror nog att den har passerat men det är väl bäst att vara hemma en dag för mycket.
Båda barnen är hemma oxå så vi har baka med deg och läst bok och så har vi TV.
Just nu tittar vi på lite kort. Det är roligt.
Kanske skriver något mer idag.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram på er.